onze methodieken

Leren Presenteren door Acteren?

Acteren is het spelen van een rol. Om die rol overtuigend neer te zetten zijn er tal van technieken bedacht die een acteur traint, eigen maakt en vervolgens inzet om de rol uiteindelijk waarachtig te kunnen spelen.
Bij de Presentatie Academie worden verschillende acteer technieken geoefend om de rol van presentator beter onder de knie te krijgen.

Het trainen van je stem, houding, adem en ruimtegebruik dragen hier allemaal aan bij.

Met overtuiging JA zeggen en durven contact te maken met je toehoorders wordt allemaal makkelijker als je uit je comfortzône durft te treden.
De speelvloer die wij aanbieden is voor iedereen die durft te oefenen en de kwaliteit ziet in handelen op de vloer, in plaats van  alleen maar cognitief kennis opdoen via het bijwonen van bijvoorbeeld een seminar of podcast over presenteren.

Zin in een nieuwe uitdaging die je direct gaan helpen om met meer overtuiging een presentatie te geven?
Meld je dan aan bij één van onze trainingen.
Van stress-gerelateerde klachten tot nieuwe presentatievormen, voor iedereen zit er wel wat bij.

Durf jij de stap te zetten en meer uit jezelf te halen?

Wat is Grounding?

Het woord GROUNDING wordt in de trainingen bij de Presentatie Academie met regelmaat gebruikt. Grounding staat voor; in contact staan met jezelf in het NU.

Of je nou presenteert, acteert of vergadert  grounding helpt je in balans te blijven met jezelf en je omgeving. Je leert grounding door bijvoorbeeld de buikademhaling, of de fysieke bodyscan te trainen. Je oerkracht in stem, houding, kijken en aanwezig zijn maakt dat je beter in staat bent de omgeving zonder oordeel te zien. En dit bevordert weer het samenspel dat je iedere dag aangaat met jezelf in de omgeving.

Grounding toepassen ter bevordering van je presentatie-kracht draagt ook bij om milder om te gaan met destructieve gedachtes en commentaren op jezelf of je omgeving.
Grounding is een keus die je iedere dag opnieuw kan maken

  • Het beweegt zich voort tussen het denken, het voelen en het zijn.
  • De kunst is om deze drie-eenheid  in mildheid met elkaar te verbinden
  • en soms even naar de achtergrond te begeleiden

Het toepassen van Grounding is voor iedere rolfiguur als presentator, docent, werkgever een verrijking.
De positive connectie die Grounding in zich draagt is het contact met het NU.